"Det infinner sig alltid en bra känsla när kunden blir nöjd med ett utfört uppdrag och vill anlita oss igen"

Jonas är verksamhetsområdeschef och senior upphandlingskonsult på Adda AffärsConcept. Hans roll innebär att han jobbar i uppdrag där han ofta projektleder en eller flera upphandlingar för en kunds räkning, från ax (behovsanalys) till limpa (färdigt avtal, efterannons samt implementering av avtal i organisationen). Men arbetsuppgifterna varierar från uppdrag till uppdrag.

Berätta om din bakgrund 
- Jag är Civilingenjör Industriell Ekonomi från Luleå Högskola (nu Universitet) och har jobbat med inköp och upphandling inom både det privata och offentliga sedan 1997.

Nämn något som du tycker är extra utmanande med ditt jobb.
- Det jobb jag gör påverkar ofta i stor grad hur bra avtal kunden får och hur väl skattepengar används. Det är både roligt och utmanande.
Riktigt stora och komplicerade uppdrag är enormt tids- och resurskrävande, men samtidigt mycket lärorika och tillfredsställande att gå i mål med. Det infinner sig alltid en bra känsla när kunden blir nöjd med ett utfört uppdrag och vill anlita oss igen.
 
Vad är det som gör att den här rollen passar dig? 
- Min breda utbildning passar väldigt bra, vilket innebär att jag kan prata med och förstå både ekonomer, jurister och tekniker. Att syssla med inköp och upphandling ligger ofta just i det gränslandet. Jag tycker om att träffa nya personer och lära mig nya saker. Det är precis det man som konsult gör hela tiden. Varje nytt uppdrag innebär nya personer att lära känna och nya saker att lära sig.
 
Vad är det som gör att du trivs på arbetsplatsen?
- Vi är ett gäng mycket kompetenta konsulter och många är specialister inom olika områden. Det gör att jag alltid kan fråga om hjälp och få stöd oavsett vad det gäller.  Vi försöker jobba från kontoret så mycket vi kan för att man ska känna sig hemma och inte bara sitta ute hos kund. Vi har en sund kultur och mycket bra gemenskap på arbetsplatsen.

- Sen jobbar vi mycket med kompetensutveckling vilket gör att vi hänger med inom området. Och eftersom vi är så pass många konsulter går det att specialisera sig på något/några områden om man vill.

jonas.frandestam@adda.se

Jobbar du redan på Adda?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@adda.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor