"Det jobbar fantastiska människor hos oss och jag ser ingen ände på hur bra inköpscentralen kan bli"

Marita jobbar som kategoriansvarig i kategorin Utbildning och lärande med avtal som omfattar exempelvis läromedel, litteratur och lekmaterial. Hon ser till att inköpscentralen har relevanta avtal som matchar behovet hos våra kunder. Marita förvaltar avtalen och har kontakt med både kunder och leverantörer samt genomför uppföljningar. Tillsammans med upphandlare arbetar hon i team och hjälper till med upphandlingarna i sin kategori. Hon jobbar även med framtidsspaning och skriver strategier om kategorins riktning.

Vad har du för bakgrund?
- Jag har jobbat i varierande branscher, men har de senaste drygt 10 åren jobbat med offentliga affärer. Både på leverantörssidan där jag svarat på anbud och sen som upphandlare inom staten i några år. Nu har jag i flera år jobbat på inköpscentralen som kategoriansvarig. 

Nämn något som du tycker är extra utmanande och roligt med ditt jobb.
- Oj, det finns så många roliga och intressanta element i mitt jobb. Jag får ständigt träffa nya och intressanta människor och jag lär mig nya saker hela tiden i och med att jag möter experter som ger av sin kunskap. Jag möter också våra kunder när jag reser runt och pratar om våra avtal så jag får höra direkt i verkligheten hur våra avtal fungerar. Ingen dag är den andra lik och jag tycker verkligen att jag har världens bästa jobb!

Vad är det som gör att den här rollen passar dig?
- Jag är nyfiken som person och vill gärna veta vad som händer så därför passar det här jobbet mig bra. Jag vill gärna veta varför, vart vi är på väg och vad andra tycker. Därför har jag mycket dialog med alla och lär mig varje dag något nytt om min kategori.

Vad är det som gör att du trivs på arbetsplatsen och/eller avdelningen?
- På inköpscentralen har vi väldigt roligt och jag skrattar varje dag på mitt jobb. Det finns utrymme för nytänkande och alla idéer är välkomna. Detta gör att jag känner att jag har alla möjligheter att utvecklas och bli bättre - hela tiden! Det jobbar fantastiska människor hos oss och jag ser ingen ände på hur bra inköpscentralen kan bli.

Jobbar du redan på Adda?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@adda.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor